Spoštovani starši,

obveščamo vas, da je Vlada RS odločila, da bodo vrtci v Obalno-kraški regiji, v tednu od 1. 2. do 5. 2. 2021, ponovno delovali v zmanjšanem obsegu. V Vrtcu pri Osnovni šoli Dekani bo odprta (dežurna) enota Dekani.

Dežurno varstvo bo zagotovljeno za otroke, katerih starši (v primeru enostarševske družine skrbnik otroka) so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način. V okrožnici, ki smo jo prejeli s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je zapisano, da vrtci zagotavljajo nujno varstvo za otroke, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture (4. člen Zakona o kritični infrastrukturi), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski in Policiji.

PRIJAVA OTROK ZA NUJNO VARSTVO: Starši lahko pripeljete otroka v vrtec LE ob predhodni prijavi. Prijavo oddate do PETKA, 29. 1. 2021, do 13. ure na e-naslov janja.sopic@os-dekani.si. Pri prijavi otroka navedite tudi uro prihoda otroka v vrtec in odhoda iz vrtca. V primeru, da pride do sprememb pri obiskovanju dežurne enote vrtca oziroma se med tednom pojavi nujna potreba po dežurnem varstvu, nam to prosim prav tako sporočite na e-naslov janja.sopic@os-dekani.si.

Ob prihodu v vrtec (ali najkasneje prvi dan ob odhodu otroka iz vrtca) morajo starši strokovni delavki predložiti Potrdilo delodajalca za oba starša.

V vrtec bomo sprejeli le popolnoma zdrave otroke. Ob prihodu v vrtec boste izpolnili Izjavo staršev o zdravstvenem stanju otroka (izjavo lahko že izpolnjeno prinesete s seboj). Otrok naj ima s seboj copate in rezervna oblačila, mlajši otroci pa tudi plenice. Otrokove stvari shranite v vrečki (nahrbtniku) z imenom.

Protokol vstopanja v območje vrtca:

  • Starši lahko vstopate v območje vrtca LE ZDRAVI in z ZAŠČITNO MASKO.
  • Ob vstopu v zgradbo vrtca si morate RAZKUŽITI ROKE. 
  • Držite se navedenih ur prihoda otroka v vrtec in odhoda domov.
  • Otroka naj v vrtec pripelje in iz vrtca odpelje ena odrasla oseba iz istega gospodinjstva.
  • Stavbo zapustite v čim krajšem času, po najkrajši možni poti in se ne zadržujte v garderobi in na hodnikih vrtca.

V času zaprtja vrtcev bodo starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni.

Lep pozdrav.